top of page

Bariton/ euphonium

Selmer tenor saxofoon.jpg

Saxofoons

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.

De YAS 280 is een begrip!

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

 

Logo Jupiter.png

Jupiter... een rising star

Jupiter is gestart met het produceren van muziekinstrumenten in 1930. Het is één van de merken die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Jupiter was een jaar of tien, vijftien geleden nog echt een goedkoop alternatief voor de A-merken, maar hoort er inmiddels volledig bij.
Ze maken het totale programma blaasinstrumenten, van piccolo tot sousafoon.

Vooral de trompetten met onder andere de nieuwe XO-serie, de trombones, maar ook de saxofoons zijn zeer mooie en betaalbare instrumenten. 

Qua prijs / kwaliteit is het topmodel baritonsaxofoon helemaal interessant.

Wij verkopen deze sax voor €. 4.250,- Dat is ongeveer de helft van bijvoorbeeld een Selmer!

 

yanagisawa-logo-vector.png

Yanagisawa

Sinds de start in 1896 (!) heeft het familiebedrijf Yanagisawa een duidelijke filosofie over het bouwen van een saxofoon. De saxofoon moet makkelijk spelen, zowel wat betreft het aanblazen als de bediening (aplicatuur), maar dit mag niet ten koste gaan van het specifieke karakter in het geluid. Yanagisawa combineert geavanceerde technologie met het traditionele Japanse handwerk en toewijding.

Eén van de meest bekende saxofoons van Yanagisawa is de SC 991. Een professionele sopraan in altsaxmodel. Geen ander topmerk bouwt dit model.

 

Wij vinden sowieso de sopranen kwalitatief erg goed. Prima instrument voor een redelijke prijs. Ook de bariton, met name de B901, is een topper! Mooi klinkende goed aansprekende baritonsaxofoon voor nog geen € 5000,-. Uiteraard zijn ook de altsaxofoons en de tenorsaxofoons meer dan de moeite waard. Yanagisawa maakt zelfs een mooie sopraninosaxofoon voor slechts €. 2.500,=.

Selmer.png

Selmer

Selmer is zonder twijfel Het merk saxofoons.

Men begint meestal met een Yamaha of Jupiter, maar vroeg of laat wil je een echte...……………
een Selmer!

Van het legendarische model Mark VI tot aan de huidige S.A. serie II, Serie III, of de Reference, Selmer bouwt zonder twijfel de beste saxen ter wereld.

Ook qua mondstukken hebben zij de standaard neer gezet. Wie kent er niet de S80 C*?

De kwaliteit is de laatste jaren ook weer, na een korte mindere periode, helemaal top.

bottom of page