top of page

Bariton/ euphonium

King trombone.jpg

Trombones

Besson behoeft eigenlijk geen introductie.

Al jaar en dag de absolute top in cornetten, althoorns, baritons, euphoniums en bassen. Sinds enkele jaren wordt Besson vervaardigt in Duitsland. Besson valt sindsdien onder de vlag van de Buffetgroup. De echte “Engelse Sound” is niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is tegenwoordig weer helemaal super! Iets wat je mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De 700 serie wordt niet meer gebouwd en is vervangen door een nieuwe 1000 serie. Deze vervaardigt men in India. Tot nu toe zijn wij daar niet echt enthousiast over. Wij verkopen dan normaal gesproken ook alleen de Sovereign en uiteraard het paradepaardje de Prestige!

Logo Besson.png
vincent-bach-logo-png-transparent.png

Vincent Bach

n 1924 bouwt Vincent Bach zijn eerste trompetten in Mount Vernon, U.S.A. en in 1928 rollen de eerste Bach trombones van de band. Doordat vele muzikanten de Bach instrumenten kwalificeren als de Stradivariussen onder de trompetten en trombones, gaat Bach zijn instrumenten noemen naar deze legendarische Italiaanse vioolbouwer; Vincent Bach Stradivarius!

In 1961 verkoopt Bach zijn fabriek aan de Selmer Company U.S.A. waarmee het geheel verhuist naar Elkhart Indiana. Nog steeds worden daar de instrumenten
gebouwd naar de originele ontwerpen van Vincent Bach. Naast de topmodellen trompetten en trombones, maakt Bach ook zeer goede cornetten en bugels.
Wat betreft het “scherp koper” is Vincent Bach nog altijd één van de Topmerken. De mondstukken van Vincent Bach vormen al jaren de standaard voor vele andere merken.

Logo-Courtois-negro.png

Antoine Courtois

Al jaar en dag de absolute top in bugels en trombones.
Sinds enkele jaren valt Courtois ook onder de vlag van de Buffetgroup.
De typische "Courtois" sound is gelukkig niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. 
Courtois trombones zijn erg populair, van de gevorderde amateur tot aan de echte top.
Zo hebben wij er verschillende verkocht aan de HaFaBra, maar wij vinden deze zelfde trombone ook terug bij o.a. het Concert Gebouw Orkest!
Eén van de populairste modellen is de AC 420, eventueel met goudmessing beker en diverse soorten kwartventiel.,

King.png

King

Henderson White, oprichter van de HN White Company, begon zijn bedrijf als eigenaar van een kleine reparatiewerkplaats in Cleveland, Ohio. Met de hulp van de heer Thomas King, een lokale trombonespeler, ontwikkelde White zijn eerste trombone in 1894.
Dit werd gezien als "revelatie" in de muziekwereld door zijn radicaal verschillende beker, boring, en mondbuis ontwerpen. Spelers hielden van de "koning" trombone, omdat de schuif gladder en lichter aanvoelde dan alle andere.

King kreeg direct succes met professionals zoals Pinard, solist bij de band van Arthur Pryor.
Na de oorlog, werd King Instruments nog populaider met namen als Tommy Dorsey, Harry James, Ziggy Elman, Julian "kanonskogel" Adderley, en Charlie "The Bird" Parker.
In 1951 werd de King 3B trombone geïntroduceerd en is vandaag de dag nog steeds één van de best verkopende trombones ter wereld.

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit aardig.

Het instapmodel van Yamaha, de YSL 354 is een uitstekende keuze om je carrière mee te beginnen!

 

Sinds een jaar of 12  bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas. Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland

bottom of page