top of page

Bariton/ euphonium

Besson Sovereign euphonium.jpg

Bariton/ Euphonium

Logo Besson.png

Besson behoeft eigenlijk geen introductie.

Al jaar en dag de absolute top in cornetten, althoorns, baritons, euphoniums en bassen. Sinds enkele jaren wordt Besson vervaardigt in Duitsland. Besson valt sindsdien onder de vlag van de Buffetgroup. De echte “Engelse Sound” is niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is tegenwoordig weer helemaal super! Iets wat je mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De 700 serie wordt niet meer gebouwd en is vervangen door een nieuwe 1000 serie. Deze vervaardigt men in India. Tot nu toe zijn wij daar niet echt enthousiast over. Wij verkopen dan normaal gesproken ook alleen de Sovereign en uiteraard het paradepaardje de Prestige!

Logo Jupiter.png

Jupiter... een rising star

Jupiter is gestart met het produceren van muziekinstrumenten in 1930. Het is één van de merken die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.
Jupiter was een jaar of vijftien / twintig geleden nog echt een goedkoop alternatief voor de A-merken, maar hoort er nu volledig bij.
Zo maken ze het totale programma blaasinstrumenten, van piccolo tot sousafoon.

Vooral de trompetten met onder andere de XO-serie, de trombones, maar ook de saxofoons zijn zeer mooie en betaalbare instrumenten. 
Ook behoren de baritons en euphoniums voortaan bij de betere instrumenten. Van een relatief eenvoudige / betaalbare 3-ventiels uitvoering, tot aan een prachtig, verzilverd XO euphonium, met 4 gecompenseerde ventielen.
Een professioneel instrument voor een goede prijs!

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

bottom of page