top of page

Bariton/ euphonium

Yamaha dwarsfluit.jpg

Dwarsfluiten

Besson behoeft eigenlijk geen introductie.

Al jaar en dag de absolute top in cornetten, althoorns, baritons, euphoniums en bassen. Sinds enkele jaren wordt Besson vervaardigt in Duitsland. Besson valt sindsdien onder de vlag van de Buffetgroup. De echte “Engelse Sound” is niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is tegenwoordig weer helemaal super! Iets wat je mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De 700 serie wordt niet meer gebouwd en is vervangen door een nieuwe 1000 serie. Deze vervaardigt men in India. Tot nu toe zijn wij daar niet echt enthousiast over. Wij verkopen dan normaal gesproken ook alleen de Sovereign en uiteraard het paradepaardje de Prestige!

Logo Besson.png
Altus.jpeg

Altus

Altus is wat ons betreft één van de beste fluitbouwers ter wereld.
Je zal merken dat zelfs hun instapmodel, de A 807 een enorme verbetering is, ten op zichten van alle andere merken. Deze fluit is “slechts” verzilverd, maar heeft toch een enorm warm en vol geluid. Ook de A 907, met massief zilver kopstuk is een echte topper.
Altus bouwt fluiten beginnend rond de twee duizend euro tot aan……………...
Dit klinkt duur, totdat je er op gespeeld hebt.


Je bent gelijk verkocht!

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit aardig.

Het instapmodel dwarsfluit, YFL 212S is verreweg de meest verkochte fluit. Deze fluit is de opvolger van de wereldberoemde YFL 211S, maar dan met “French-style” kleppen.

 

Sinds een jaar of 12  bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas. Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland

Logo Azumi.jpg

Azumi

Azumi is een relatief nieuw merk op de markt.
Een soort betaalbare zijtak van de grote broer Altus.
Het belangrijkste van een dwarsfluit zit in het kopstuk en Azumi kiest er dan ook voor om die door Altus te laten bouwen.
Het resultaat is een mooie fluit voor een goede prijs met een echt Altus kopstuk.
Uiteraard bouwt men de hele range. Van een verzilverd instapmodel, tot aan een fluit met volledig zilveren ( Altus ) kopstuk en corpus!

bottom of page