top of page

Bariton/ euphonium

Bugels

Antoine Courtois bugel.png
Logo Jupiter.png

Jupiter... een rising star

Jupiter is gestart met het produceren van muziekinstrumenten in 1930. Het is één van de merken die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Jupiter was een jaar of vijftien / twintig geleden nog echt een goedkoop alternatief voor de A-merken, maar hoort er nu volledig bij.
Zo maken ze het totale programma blaasinstrumenten, van piccolo tot sousafoon.

Vooral de trompetten met onder andere de XO-serie, de trombones, maar ook de saxofoons zijn zeer mooie en betaalbare instrumenten. 
Ook behoren de bugels voortaan bij de betere instrumenten. Van een relatief eenvoudig instapmodel van ongeveer duizend euro ( incl. trigger 3e ventiel ) tot aan de XO.
Een professioneel instrument voor een goede prijs!

Logo-Courtois-negro.png

Antoine Courtois

Al jaar en dag de absolute top in bugels en trombones. Sinds enkele jaren valt Courtois ook onder de vlag van de Buffetgroup. De echte warme sound is gelukkig niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is helemaal super! Iets wat je uiteraard mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De meest verkochte bugel is, zonder twijfel, de 154S. Een verzilverde bugel, met een grote beker en een trigger op het 3e ventiel.


Zeg maar gerust De Bugel!

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een bugel, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten, bugels & trombones, de NEO baritons & euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

bottom of page