top of page

Bariton/ euphonium

Buffet Crampon klarinet.jpg

Klarinetten

Selmer.png

Selmer

Selmer kennen we natuurlijk vooral van de saxofoons, maar zij maken ook hele goede echte "Franse" klarinetten. Mooie, keurig afgewerkte instrumenten die zeker de moeite waard zijn om ook eens te testen.

De basklarinet is al jaren een topper en zie je dan ook bij heel veel verenigingen terug.

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen.
Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.

De klarinetten van Yamaha kom je wat minder vaak tegen, maar het instapmodel ( kunststof met verzilverde kleppen ) en ook de basklarinet zijn zeker de moeite waard.

De houten klarinetten hebben het lastig tegen de monopoly van Buffet Crampon…………….. 

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

buffet-new-logo_grande.png

Buffet Crampon

Buffet Crampon heeft zich inmiddels een monopoly positie verworven binnen de klarinet-wereld. Geen ander merk komt in de buurt qua aanbod, kwaliteit, omzet en klank ( al kan je daar uiteraard over discussiëren ).
Beginnend met de kunststof B12, de houten E11, de zeer populaire E13, naar de echte topmodellen. Model RC is een begrip, maar tegenwoordig uiteraard ook de Prestige, Festival, Tosca en Divine.
Stuk voor stuk prachtige instrumenten, gebouwd in Mantes la Villes te Frankrijk.

bottom of page