top of page

Bariton/ euphonium

Vincent Bach trompet.jpg

Trompetten

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen. Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit aardig.

Het instapmodel van Yamaha, de YTR 2330 is een uitstekende keuze om je carrière mee te beginnen!

 

Sinds een jaar of 12  bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas. Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland

vincent-bach-logo-png-transparent.png

Vincent Bach

In 1924 bouwt Vincent Bach zijn eerste trompetten in Mount Vernon, U.S.A. en in 1928 rollen de eerste Bach trombones van de band. Doordat vele muzikanten de Bach instrumenten kwalificeren als de Stradivariussen onder de trompetten en trombones, gaat Bach zijn instrumenten noemen naar deze legendarische Italiaanse vioolbouwer;
Vincent Bach Stradivarius!

In 1961 verkoopt Bach zijn fabriek aan de Selmer Company U.S.A. waarmee het geheel verhuist naar Elkhart Indiana. Nog steeds worden daar de instrumenten gebouwd naar de originele ontwerpen van Vincent Bach. Naast de topmodellen trompetten en trombones, maakt Bach ook zeer goede cornetten en bugels.
Wat betreft het “scherp koper” is Vincent Bach nog altijd één van de Topmerken. De mondstukken van Vincent Bach vormen al jaren de standaard voor vele andere merken.

Logo Jupiter.png

Jupiter... een rising star

Jupiter is gestart met het produceren van muziekinstrumenten in 1930. Het is één van de merken die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Jupiter was een jaar of vijftien / twintig geleden nog echt een goedkoop alternatief voor de A-merken, maar hoort er nu volledig bij.
Zo maken ze het totale programma blaasinstrumenten, van piccolo tot sousafoon.

Vooral de trompetten met onder andere de XO-serie, de trombones, maar ook de saxofoons zijn zeer mooie en betaalbare instrumenten. 
Van een relatief eenvoudig instapmodel van nog geen vijfhonderd euro tot aan de XO.
Een professioneel instrument voor een goede prijs!

bottom of page