top of page

Bariton/ euphonium

Hoorn.jpg

Hoorns

Hans-Hoyer.png

Hans Hoyer

De Hoyer familie behoort tot een van de oudste bouwers van de regio Vogtland. De eerste vermelding van de voorouders van Meester Hans Hoyer stammen uit de vroege 19de eeuw.

Meister Hans Hoyer von Klingenthal was zelf hoofd van de Brigade voor het staatsbedrijf van de VEB [= Volkseigener Betrieb] French Horn Building.
Één van de grote en innovatieve hoornbouwers (enkele.dubbele, triple hoorns, descant hoorns en Wagner tuba’s) in het gebied.

“Voor het perfecte geluid doen we alles”!

De liefde voor muziek, de inbreng van muzikanten en de eisen aan hun instrument vormen de basis van ons werk.
We spreken de taal van muzikanten, luisteren zorgvuldig naar hen en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun wensen in de productie van instrumenten volledig worden geïmplementeerd. Wij zijn ons bewust van de traditie – op basis van een 250-jarige ervaring.

En we doen het met ambachtelijke meesterschap, gevoeligheid en flexibiliteit, alsmede moderne productieprocessen. Hier delen we in alle divisies de passie voor muziek en de perfecte klanken. Alleen dan kunnen we instrumenten van de hoogste kwaliteit bouwen.

Met zijn uitstekende respons, precieze intonatie en vol / warm geluid, behoren de Hoyer hoorns tot de absolute top!

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een hoorn of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen.
Middels o.a. de Xeno trompetten & trombones, de NEO baritons & euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.
Op hoorn gebied heeft Yamaha een hele brede range. Van de bekende YHR 322 ( Bb / A stopventiel ) tot professionele dubbele hoorns, eventueel met afschroefbare beker en in diverse uitvoeringen. Makkelijk aansprekende instrumenten met een prima stemming.
 

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

holton-logo-vector.png

Holton

Holton-Farkas is een productielijn van hoorns en mondstukken die ontstaan is door de joint venture van muziekinstrumentenfabrikant Frank Holton & Co. en de legendarische hoornvirtuoos Philip Farkas.
Het eerste model werd uitgebracht in 1958. In 1992 is Farkas overleden, maar zijn modellen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Deze proffesionele hoorns en mondstukken worden beschouwd als één van de beste in de markt.
Uiteraard maakt Holton ook betaalbare hoorns om mee te starten!

bottom of page