top of page

Bariton/ euphonium

Willson bastuba.jpg

Bastuba's

Logo Besson.png

Besson behoeft eigenlijk geen introductie.

Al jaar en dag de absolute top in cornetten, althoorns, baritons, euphoniums en bassen.
Sinds enkele jaren wordt Besson vervaardigt in Duitsland. Besson valt sindsdien onder de vlag van de Buffetgroup.
De echte “Engelse Sound” is gelukkig niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is tegenwoordig weer helemaal super! Iets wat je mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De 700 serie wordt niet meer gebouwd en is vervangen door een nieuwe 1000 serie. Deze vervaardigt men in India. Een prima instrument, zeker qua prijs / kwaliteit verhouding!
Uiteraard blijven de Sovereign en zeker de Prestige modellen de paradepaardjes van dit, van oorsprong Engelse merk.

Logo Yamaha.png

Yamaha

Yamaha is wereldwijd de marktleider in studie-instrumenten. Terecht vinden wij!
Of men nu een Yamaha fluit koopt, een saxofoon, een trompet, een euphonium of een bas, je hebt altijd een prima prijs / kwaliteit verhouding.
Technisch gezien zitten deze instrumenten altijd goed in elkaar en is ook de afwerking uitstekend. Voor onderhoud en reparatie is het bij ons één van de favoriete merken.
Yamaha doet er alles aan om ook in het hogere segment voet aan de grond te krijgen.
Middels o.a. de Xeno trompetten en trombones, de NEO euphoniums en de Custom saxofoons lukt dit uitstekend!.
De ventielbassen van Yamaha zijn een prima, betaalbaar alternatief voor o.a. Besson en Willson. Ze spreken zeer goed aan, stemmen uitstekend, maar missen wel een beetje de “diepte” in het geluid.

Sinds een jaar of 12 bestaat er in Nederland ook de Yamaha Blazersklas.
Gestart op het Rodenborch College te Rosmalen, onder leiding van Marion Zwanenberg - Neefs, is dit initiatief uitgegroeid tot inmiddels meer dan 100 klassen binnen Nederland.

Logo Jupiter.png

Jupiter... een rising star

Jupiter is gestart met het produceren van muziekinstrumenten in 1930. Het is één van de merken die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.
Jupiter was een jaar of vijftien / twintig geleden nog echt een goedkoop alternatief voor de A-merken, maar hoort er nu volledig bij.
Zo maken ze het totale programma blaasinstrumenten, van piccolo tot sousafoon.

De trompetten met onder andere de XO-serie, de trombones, maar ook de saxofoons zijn zeer mooie en betaalbare instrumenten.
Bastuba’s, maar vooral de sousafoons zijn erg populair. Prima instrumenten voor ongeveer de helft van de bekende Amerikaanse merken, zoals Conn en King.
Glasfiber met messing binnenwerk, glasfiber met messing binnenwerk en messing beker, een geheel messing sous en zelfs een geheel messing sous met 4 ventielen!
Geleverd in stevig koffer, of handige draagtas.

bottom of page