Maak kennis met Unisono

Marc van Mil

Mijn muzikale loopbaan begon met piano spelen. Zes jaar heb ik les gehad tijdens mijn lagere school periode. Eenmaal op de middelbare school wilde ik iets anders; panfluit was een instrument wat mij raakte. Ik kreeg een eenvoudige op 5 december en volgde les in Nuland bij Bram Delver.

Op een gegeven moment was de fluit te klein voor wat ik wilde en moest er een grotere, meer professionele komen.
Erg duur in aanschaf en mijn vader stelde dan ook voor om er zelf maar 'even' één te maken.
Eigenlijk het begin van mijn carrière als instrumentenmaker / reparateur. De zelfgemaakte panfluit toonde ik vol trots aan
Mej. Goossens van Goossens en Swagermans te ´s-Hertogenbosch. Zij was zo enthousiast dat zij er gelijk tien bestelde!
In ruil daarvoor kreeg ik een dwarsfluit.

In Peter van Beijnum vond ik een goede dwarsfluit docent. Daarna heb ik les gehad van Ingrid Deij in Zeist ter voorbereiding op het conservatorium, maar zover is het echter nooit gekomen. Ik ben bij een van 'onze panfluit klanten' terecht gekomen in het reparatieatelier en van daaruit in 1988 voor mezelf begonnen.

Inmiddels speel ik naast fluit ook diverse saxen, waldhoorn en met carnaval op een Marching-bariton. Ik heb gespeeld bij verschillende verenigingen waaronder ´De Orthense Harmonie´, ´Fanfare St. Caecilia' (Ammerzoden), 'Harmonie Sint Michael' (St. Michielsgestel) en inmiddels alweer enkele jaren bij de lokale harmonie 'Semper Crescendo'. Ook speel ik regelmatig mee in projectorkesten, diverse harmonieën en fanfares en ben ik muzikaalleider van 'Prinselijk erkend Dweilorkest James Overlast'. Tevens ben ik Orkestleider bij theatergezelschap de Meierij. In juni 2014 heb ik samen met een paar andere enthousiastelingen COPCHASE opgericht. Een popband met alleen blazers, drummer en zang. Ik speel daar baritonsax en ben tevens secretaris.

In het voorjaar van 2012 heb ik een cursus verzorgd op de Nationale Volksmuziekschool Paramaribo te Suriname. Tijdens deze cursus heb ik 12 cursisten de grondbeginselen bijgebracht van het repareren van blaasinstrumenten. De cursus is vol enthousiasme ontvangen en krijgt waarschijnlijk nog een vervolg…