Selmer Seles, altsaxofoon “Axos”

Written by Unisono on . Posted in Nieuwsberichten-2

Dit nieuwe instrument wordt gemaakt in de fabriek in Mantes-la-Ville, Frankrijk, dezelfde fabriek waar al vanaf 1922 alle topmodellen worden vervaardigd.
Net als de top-modellen, zet dit model de traditie van vakmanschap voort in combinatie met het integreren van nieuwe industriële technieken.
Selmer heeft zich gericht op het maken van kwaliteits-instrumenten voor een grotere groep muzikanten.

De Axos biedt groot speelgemak met haar speciaal ontworpen applicatuur en haar  grote mechanische betrouwbaarheid.

De nieuwe saxofoon “Axos” brengt het erfgoed van meer dan een eeuw geschiedenis en technische kennis van Henri SELMER Paris, wereldleider in saxofoon design en productie.


– Stemming Eb

–         – Leren polsters, metalen resonatoren

–         – Blanke lak, met gravure

–         – Henri SELMER Paris S80C* mondstuk

–        –  Speciaal voor de Axos ontworpen koffer mét rugriemen

 

Axos is gemaakt met de dezelfde kwaliteit en legering metaal als de professionele Henri SELMER Paris saxofoons.
De wijze waarop het strategische gedeelte van de saxofoon, de boring, is behandeld in de fabriek is net zo precies als de behandeling van de professionele modellen.
Dit zorgt ervoor dat de Henri SELMER Paris geluidsidentiteit, bestaande uit een delicaat evenwicht tussen de rijke harmonieën en de ronding van het geluid, ook van toepassing is op de Axos.

Henri SELMER Paris ambassadeurs raden de Axos saxofoon aan:

Claud Delangle:
– Internationaal solist
– Docent aan het Conservatorium van Parijs
“Axos heeft mij totaal overwonnen! Hij speelt gemakkelijk aan in het lage register en heeft een vol en rond geluid in het midden register. De aanwezigheid van rijkdom, geluid en projectie, met behoud van het Selmer handelsmerk.”

 

John Helliwell:
– Supertramp
“Axos geeft terug wat je erin stopt! Het heeft een hele goede en krachtig geluid. Het neemt wat je kan geven. Het heeft een goed vol geluid!”

Buffet Crampon Senzo Prestige

Written by Unisono on . Posted in Nieuwsberichten-2

Na vele jaren van afwezigheid is hij terug!

De Buffet Crampon Senzo Prestige Roodkoper. De Senzo heeft een zeer herkenbaar, rijk en rond klassiek saxofoon geluid, met niets te vergelijken! Buffet combineert in deze saxofoon de traditie van muzikale perfectie met een sensuele en moderne aanpak.

Geïnspireerd door de legendarische SuperDynaction en S1 modellen, onderscheid de Buffet Crampon Senzo zich door haar sensuele en emotionele geluid.

Dit instrument is uniek door het gemak waarmee de meest complexe intervallen kunnen worden uitgevoerd, in elk register. Zelfs de meest veeleisende saxofonist(e) vindt bij de Buffet Crampon Senzo het onderste register verrassend eenvoudig. Van fluweelachtige laag naar indrukwekkend heldere hoge noten, het bereik van dit model is oneindig, waardoor de speler de meest uiteenlopende muzikale stijlen kan uitvoeren.

Intonatie was belangrijk in de zoektocht naar perfectie en interne volumes werden beoordeeld met het oog op een uitgebreide en verbeterde reeks afgestemd geluid. Speciale aandacht is besteed aan de boring van de nek om de flexibiliteit van het spel in het hele register van de saxofoon te verhogen. Een optionele boring met meer projectie en een lichtere timbre is ook verkrijgbaar, samen met een zilveren of gouden afwerking.

Buffet Crampon Senzo, voorbestemd als de nieuwe standaard in professionele altsaxofoons, is een essentiële stap in de richting van de vernieuwing van Buffet Crampon saxofoons. Het weerspiegelt de combinatie van Franse muziekinstrument kennis met state of the art technologie om aan de hedendaagse muzikale eisen te voldoen.

Nu bij Unisono op voorraad. Kom hem geheel vrijblijvend testen onder het genot van een heerlijk bakje Nespresso!

 

Buffet Crampon Senzo Prestige