Besson

Besson behoeft eigenlijk geen introductie.

Al jaar en dag de absolute top in cornetten, althoorns, baritons, euphoniums en bassen. Sinds enkele jaren wordt Besson vervaardigt in Duitsland. Besson valt sindsdien onder de vlag van de Buffetgroup. De echte “Engelse Sound” is niet verloren gegaan en de kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ventielwerk, afwerking en ook de verzilvering is tegenwoordig weer helemaal super! Iets wat je mag verwachten van een instrument uit deze prijsklasse.

De 700 serie wordt niet meer gebouwd en is vervangen door een nieuwe 1000 serie. Deze vervaardigt men in India. Tot nu toe zijn wij daar niet echt enthousiast over. Wij verkopen dan normaal gesproken ook alleen de Sovereign en uiteraard het paradepaardje de Prestige!

Willy v.d. Pol heeft na meer dan 20 jaar intensief gebruik, haar Sovereign euphonium vervangen door een Prestige; een waar genot voor haar en voor ons als toehoorder!

Kijk voor meer informatie over Besson op: www.besson.com of voor een interactieve catalogus op: www.flipbooks.buffet-group.com/Besson

Besson
Besson
Besson